Poznejte svět, kde se Východ setkává se Západem, prostřednictvím této osvěžující variace na španělskou klasiku.
V této osvěžující variaci na klasickou španělskou studenou polévku se setkává Východ se Západem. Tento recept je velmi snadný a je ideální, pokud nemáte mnoho času, ale chcete něco, co je pro chuťové buňky trochu zajímavější než obyčejný salát nebo sendvič. Polévku můžete také připravit den předem a uchovat ji v ledničce. V tomto receptu používáme červenou řepu pro zemitost, kterou vyvažuje svěžest jablka Granny Smith, zatímco východní zpestření představuje wasabi, které dodává polévce na pikantnosti, a přidané kokosové mléko pro smetanový nádech.
Tento pokrm je ideální pro horké letní dny, můžete si ho připravit k obědu nebo si ho vychutnat jako lehkou večeři po dlouhém pracovním dni.
OSVĚŽUJÍCÍ GAZPACHO Z ČERVENÉ ŘEPY, WASABI A KOKOSU
Recept pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut + 60 minut chlazení
NÁDOBÍ
prkýnko na krájení potravin
mixér
PŘÍSADY
500 g (vařené) červené řepy
1 červená paprika
1 červená cibule
40 g čerstvého zázvoru
400 ml šťávy z červené řepy
300 ml kokosového mléka
200 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce wasabi pasty
200 ml koření na sushi
100 ml červeného vinného octa
1 polévková lžíce semínek koriandru
¼ svazku kopru
3 zelená jablka (Granny Smith)
PŘÍPRAVA
- Uvařenou a oloupanou červenou řepu nakrájejte na velké kousky.
- Papriku rozkrojte na polovinu (podélně) a vyškrábněte z ní semínka pomocí opačné strany lžíce.
- Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na kousky.
- Oloupejte zázvor a také ho nakrájejte na velké kousky.
- Oloupejte česnek.
- Otrhejte kopr, stonky použijte na gazpacho a zbytek na ozdobu.
- Vyndejte jádřince ze zelených jablek a jedno jablko si ponechejte na ozdobu.
- Všechny ingredience vložte do mixéru a dohladka rozmixujte.
- Polévku dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky, aby byla při podávání pěkně studená.
NA OZDOBU
Zbylé jablko nakrájejte na kousky. Polévku přelijte do misek. Pokapejte ji dobrým olivovým olejem a dozdobte jablkem a koprem.
Dobrou chuť!