Tato kuřecí polévka inspirovaná vietnamskou kuchyní voní kuřecím masem a kořením a v zimě vás příjemně zahřeje.
Doba přípravy: 2,5 hodiny (včetně 2 hodin čekání)
Počet porcí: 4–6
Toto pho inspirované vietnamskou kuchyní je typickým příkladem pomalého vaření a zároveň příjemnou ukázkou toho, že život nemusí být vždy rychlý. Když necháte všechny ingredience dvě hodiny louhovat v tekutině, vývar nasákne veškerou jejich chutí a tento pokrm pak má opravdu šťávu. Klasické pho obvykle obsahuje červené maso, ale v tomto receptu je místo něj použito kuřecí, což je lehčí a zdravější varianta. Díky zázvoru a koření je tato kuřecí nudlová polévka plná živin, které podpoří i váš imunitní systém.
- 1 celé kvalitní kuře
- 3 kousky badyánu
- 1 lžička semínek koriandru
- ½ lžičky semínek fenyklu
- 1 celá skořice
- 5 hřebíčků
- ½ lžičky černého pepře
- 3 rozdrcené kardamomové lusky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 větší zázvor nakrájený na plátky
- 3,5 litru vody
- 600 g tenkých rýžových nudlí
- 1 červená cibule nakrájená na tenká půlkolečka
- 1 červená chilli paprička nakrájená na tenká kolečka
- 1 limetka nakrájená na klínky
- 4 lžíce jemně nasekaných koriandrových listů
- černý pepř
- Předehřejte troubu na 220 stupňů. Kuře vložte do pekáče, posypte špetkou soli a pečte v horké troubě půl hodiny.
- Koření opékejte několik minut na suché pánvi na mírném ohni, dokud nezačne pouštět vůni.
- Přidejte rostlinný olej a zázvor a dobře promíchejte. Zázvor nechte dvě minuty restovat.
- Do pánve vložte kuře a přidejte vodu. Nechte ho na mírném ohni alespoň 2 hodiny dusit. Z povrchu odebírejte pěnu.
- Kuře opatrně vyjměte z polévky a natrhejte na kousky. Vývar sceďte a uchovejte ho v teple.
- Uvařte nudle podle návodu na obalu a rozdělte je do misek. Pak na ně položte kousky kuřete.
- Nahoru rozložte červenou cibuli a chilli papričku. Všechny ingredience nakonec zalijte scezeným vývarem a dozdobte limetkou, koriandrem a černým pepřem.