Vyhněte se starostem s tím, co si dát k obědu, díky tomuto receptu na zdravý salát, který si můžete připravit na celý týden.
Chybí vám často nápady na oběd? Ušetřete si čas a energii tím, že si uvaříte porce podle tohoto jednoduchého receptu na podzimní salát. Tento recept je na dvě sklenice, ale klidně můžete ingredience zdvojnásobit nebo ztrojnásobit a připravit si oběd na celý týden. V praktické zavařovací sklenici (Mason) najdete quinou, sladké brambory, černé fazole, fetu, granátové jablko a špenát. Ne nadarmo vědci z oblasti zdraví radí „jezte duhu“ a tento salát hýří barvami a vitamíny. Quinoa je také skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a hořčíku, takže tento oběd by vás měl zasytit až do večerního jídla.
Náš tip: Pokud máte menší sklenici nebo nádobu Tupperware, nechejte zálivku odděleně a polijte jí salát, teprve když budete chtít jíst.
Porce: 2
Doba přípravy: 40 minut
NA SALÁT:
- 1 velká sladká brambora nakrájená na kostičky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- 150 g quinoy
- 4 lžíce černých fazolí z konzervy
- 2 lžíce semínek granátového jablka
- 2 lžíce rozdrobeného sýra feta
- 100 g špenátu
NA ZÁLIVKU:
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička balzamikového octa
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj kostky sladkých brambor. Pokapejte je olivovým olejem a přidejte špetku soli a pepře.
- Pečte 20 až 25 minut, dokud brambory nezměknou.
- Mezitím uvařte quinou do měkka podle návodu na obalu.
- Rozdělte quinou do sklenic Mason a nahoru položte vrstvu sladkých brambor.
- Přidejte černé fazole a semínka granátového jablka.