Některé věci je prostě lepší si udělat doma. Stačí čtyři ingredience a můžete si připravit tyto lahodné veganské nanuky se šťávou z čerstvého granátového jablka.
Nic není tak osvěžující jako lahodný zmrzlinový nanuk v horkém slunečném dni. Proto vám přinášíme velmi zdravý recept ze 4 ingrediencí na nanuky, který připravíte za pouhých 20 minut a uložíte do mrazáku, abyste měli zmrzlinu připravenou, až bude svítit slunce.
Doba přípravy: 20 minut plus alespoň 4 hodiny mrazení
SUROVINY PRO 6 NANUKŮ
- šťáva z 1 velkého granátového jablka
- 200 ml kokosového jogurtu
- 1 lžíce medu (nebo javorového sirupu, agávového sirupu)
- 1 lžička vanilkového extraktu (práškového nebo tekutého)
DALŠÍ VYBAVENÍ
- formy na nanuky a (dřevěné) tyčinky
- trpělivost
PŘÍPRAVA
- Vymačkejte šťávu z granátového jablka přes sítko do misky a lžičkou nebo tloučkem odstraňte semínka. Snažte se zachytit co nejvíce šťávy.
- Šťávu rovnoměrně rozdělte do šesti formiček na nanuky a nechte ji 1 hodinu v mrazáku.
- Kokosový jogurt smíchejte s medem a vanilkovým extraktem a nalijte do formiček. Směs jogurtu a šťávy jemně promíchejte lžičkou, abyste vytvořili mramorový efekt. Nechte nanuky odležet v mrazáku ještě alespoň 3 hodiny, nebo dokud zcela nezmrznou.
- Chcete-li nanuky vyndat z formiček, uvolněte je tak, že je na vteřinu nebo dvě ponoříte do teplé vody.
Zaručeně se vám povede je vyklopit!