Nanuky s kokosovým jogurtem a granátovým jablkem

Některé věci je prostě lepší si udělat doma. Stačí čtyři ingredience a můžete si připravit tyto lahodné veganské nanuky se šťávou z čerstvého granátového jablka.

 

Nic není tak osvěžující jako lahodný zmrzlinový nanuk v horkém slunečném dni. Proto vám přinášíme velmi zdravý recept ze 4 ingrediencí na nanuky, který připravíte za pouhých 20 minut a uložíte do mrazáku, abyste měli zmrzlinu připravenou, až bude svítit slunce.

 

Doba přípravy: 20 minut plus alespoň 4 hodiny mrazení

 

SUROVINY PRO 6 NANUKŮ

- šťáva z 1 velkého granátového jablka

- 200 ml kokosového jogurtu

- 1 lžíce medu (nebo javorového sirupu, agávového sirupu)

- 1 lžička vanilkového extraktu (práškového nebo tekutého)

 

DALŠÍ VYBAVENÍ

- formy na nanuky a (dřevěné) tyčinky

- trpělivost

 

PŘÍPRAVA

  1. Vymačkejte šťávu z granátového jablka přes sítko do misky a lžičkou nebo tloučkem odstraňte semínka. Snažte se zachytit co nejvíce šťávy.
  2. Šťávu rovnoměrně rozdělte do šesti formiček na nanuky a nechte ji 1 hodinu v mrazáku.
  3. Kokosový jogurt smíchejte s medem a vanilkovým extraktem a nalijte do formiček. Směs jogurtu a šťávy jemně promíchejte lžičkou, abyste vytvořili mramorový efekt. Nechte nanuky odležet v mrazáku ještě alespoň 3 hodiny, nebo dokud zcela nezmrznou.
  4. Chcete-li nanuky vyndat z formiček, uvolněte je tak, že je na vteřinu nebo dvě ponoříte do teplé vody.

Zaručeně se vám povede je vyklopit!

Alternative text left image